SANOMALEHTIEN LIITTO
Lehdistötiedote 18.5.2016

Sanomalehtien asema luotetuimpana mediana on vahvistunut entisestään. Tuoreen tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista pitää painettuja sanomalehtiä luotettavana mediana. Tulos on kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Seuraaviksi luotetuimpia ovat sanomalehtien maksulliset digitaaliset palvelut, Ylen digitaaliset palvelut ja sanomalehtien maksuttomat digitaaliset palvelut. Myös näiden digitaalisten palveluiden luotettavuus on noussut edellisvuoden mittauksesta selvästi. Sen sijaan Youtuben, Facebookin, Twitterin ja Instagramin luotettavuudessa ei ole tapahtunut muutoksia. Niitä pitää luotettavina vain 2–4 prosenttia suomalaisista.

Perinteisempien medioiden luotettavuuden nousua selittää se, että vastaajat, jotka eivät vuotta aiemmin yhdistäneet luotettavuutta mihinkään tutkimuksessa mukana olleisiin medioihin, ovat nyt arvioineet useitakin medioita luotettaviksi. Näin ovat toimineet erityisesti nuoret, 18–24-vuotiaat.

Klikkaa tästä ja lue lisää.

mediat_luotettavuus-2016
IRO Research Oy