Salon Seudun Sanomat uudistuu tabloidikokoiseksi 29.3.2016

tabloid-ja-brs_SSSSalon Seudun Sanomat uudistuu tabloidikokoiseksi 29.3.2016

Tiistaina 29. maaliskuuta lukijoiden postiluukuista löytyy ulkoisesti ja sisäisesti uudistunut Salon Seudun Sanomat. Tuttu Salkkari muuttuu tuolloin isosivuisesta broadsheet-formaatista tabloidikokoiseksi. SSS:n päätoimittaja Ville Pohjonen kutsuu uudistusprosessia ulkoiseksi ja sisäiseksi nuorennusleikkaukseksi, jonka tarkoituksena on tehdä entistä parempaa ja samalla helppolukuisempaa sanomalehteä. Uudistus tarjoaa monia mahdollisuuksia ja hyötyjä sekä lukijoille että ilmoittaja-asiakkaille.

– Tabloidi on Salon Seudun Sanomille hyvin sopivasti istuva formaatti. Me näemme asian niin, että tabloidina SSS pystyy palvelemaan lukijoita paremmin: se on helpompi lukea eri paikoissa, ja toisaalta uusi koko antaa uusia markkinapaikkoja ilmoittajille, Pohjonen sanoo.

Sivukoko muuttuu, mutta sanomalehden sisällöllinen pääpaino tulee pysymään paikallisten asioiden tarkassa uutisoinnissa. Sen lisäksi jatketaan keskeisten valtakunnallisten ja ulkomaan tapahtumien seuraamista – kuten nykyisinkin.
– Tämä ei ole pelkästään toimituksen hanke. Kaikkien työpanosta tullaan tarvitsemaan, myös lukijoiden ja ilmoittaja-asiakkaiden, Pohjonen sanoo. Lehtitalon sisällä uudistusta odotetaan innostuneesti joka osastolla.

Iso osa seitsenpäiväisistä lehdistä on 2010-luvulla muuttunut broadsheetistä tabloidikokoisiksi.
– Nyt on hyvä aika aloittaa muutoksen suunnittelu Salon Seudun Sanomissa. Uskon, että suurimmat vaikeudet ovat Salon seudulla takana, ja siksi ajankohta sopii lehdenkin kehittämiseen, Pohjonen sanoo. Sanomalehden muuttaminen broadsheet-formaatista tabloidiksi tarkoittaa paljon muutakin kuin vain sivukoon vaihtumista. Salon Seudun Sanomat muuttuu tabloidikokoiseksi pääsiäisen jälkeen keväällä 2016. SSS, Mikko Kiviluoto