Kansallisen Mediatutkimuksen 2014 mukaan 92 prosenttia suomalaisista lukee sanomalehtisisältöjä. Sanomalehtien digitaalisten palveluiden käyttö on ohittanut painetun, joskin ero on vielä pieni.

Painettua lehteä lukee kaksi kolmesta, digitaalista sanomalehteä lukee 70 prosenttia ja näitä molempia rinnakkain käyttää 44 prosenttia suomalaisista. Vain sanomalehtien digitaalisia palveluita käyttää joka neljäs ja vain painettuja sanomalehtiä lukee joka viides suomalainen.
Sanomalehtien lukeminen on erittäin korkealla kaikissa ikäryhmissä, 12–19-vuotiaistakin 85 prosenttia lukee sanomalehtiä. Nuoremmissa ikäryhmissä painottuu digitaalisen sanomalehtien lukeminen. Sekä painettujen että digitaalisten sanomalehtisisältöjen käyttö on voimakkainta 40–64-vuotiaiden keskuudessa. Tämän ikäisistä lähes 60 prosenttia lukee sanomalehtiä sekä painetussa että digitaalisessa muodossa. Ammattiryhmissä kokonaistavoittavuuden osalta korostuu johtajien ja ylempien toimihenkilöiden ryhmä. Heistä 95 prosenttia lukee sanomalehtisisältöjä.
Kansallisessa Mediatutkimuksessa on mukana 38 sanomalehteä. Yhteistavoittavuuspeittoprosentti muodostuu printin yhden numeron ja verkon yhden viikon keskimääräisestä peittoprosentista.
Lähde: Sanomalehtien liitto 8.4.2015