Suomalaiset entistä tyytyväisempiä sanomalehtiin

Salon Seudun Sanomat 26.1.2015 12:15:34

Suomalaisten tyytyväisyys sanomalehtiin on noussut vuodessa. Sanomalehtien Liiton teettämä Yhteisöllistyvä media -kyselytutkimuksessa lähes 60 prosenttia vastaajista kertoi olevansa tyytyväisiä sanomalehtien nykyiseen tuote- ja palvelutarjontaa. Tyytyväisten määrä on noussut vuodessa kuusi prosenttiyksikköä.

Vastaajat nostivat sanomalehtien vahvuuksiksi muun muassa uutiset, sisällön runsauden ja mahdollisuuden lukea lehteä sekä painettuna että digitaalisesti.

Sanomalehtien lukeminen sähköisillä välineillä on edelleen lisääntynyt. Tabletilta lukeminen on yli kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana. Nyt jo joka kolmas suomalainen lukee sanomalehtiä tabletilla.

Suomalaisista 84 prosenttia lukee painettuja sanomalehtiä. Osuus on pysynyt käytännössä ennallaan vuosina 2012–2014.

http://www.sanomalehdet.fi/files/4597/20150126_yhteisollistyva_media_2014.pdf